Zo belangrijk is een goed slot

Datum

Een goed slot op je deur is natuurlijk ontzettend belangrijk. Toch blijkt dat een groot deel van de mensen een slot op zijn of haar deur heeft, die relatief eenvoudig door een inbreker is te ontmantelen. Hierdoor kunnen ze zichzelf relatief snel en eenvoudig de toegang tot een woning verschaffen en rustig alles leeghalen, zolang er niemand aanwezig is. Het is daarom dus ook van belang om een slotenmaker in te schakelen die kan kijken hoe jouw situatie ervoor staat en waar nodig direct aanpassingen kan doen. Wil jij weten wat het belang van een goed slot is? Lees dan onderstaande artikel goed door!

Veilig

De belangrijkste reden waarom je een goed slot nodig hebt, is natuurlijk om ervoor te zorgen dat niemand zomaar je huis kan binnendringen. Het is daarom dus ook niet voor niets dat het verstandig is om de slotenmaker in Gent  te raadplegen om te kijken of je sloten voldoen aan de norm en dus veilig zijn tegen inbraak. Er is zelfs een speciale service, die een zomercheck bij je uitvoert, zodat er kan worden gekeken waar er eventueel een ‘lek’ zit en waar inbrekers dus redelijk eenvoudig de woning kunnen binnendringen. Je dit er natuurlijk niet op te wachten dat je bij thuiskomst van vakantie ineens een huis aantreft waar iemand flink heeft lopen neuzen in je spullen.

Rust in je hoofd

Niet alleen is een goed slot op je deur veiliger, maar zorgt het ook voor veel meer rust in je hoofd. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoeveel onrust het met zich mee kan brengen op het moment dat je vertrekt en je niet zeker weet of je de deur hebt dichtgedaan. Ditzelfde geldt dus ook voor een slot die niet helemaal goed is. Vooral wanneer je alleen thuis bent of bijvoorbeeld al in bed ligt, is de kans groot dat dit continu door je hoofd blijft spoken, met als gevolg dat je niet of niet goed slaapt. Zoals je dus kunt zien heeft een goed slot ook zo z’n psychologische voordelen.

Belangrijk voor de verzekering

De meeste verzekeraars hanteren een minimale eis als het gaat om het beveiligen van je huis. De norm die hiervoor wordt gehanteerd, is de SKG normering. Dat wil zeggen hoe veilig je slot is, zodat een verzekeraar een reële inschatting kan maken, hoe groot de kans is dat je het huis eenvoudig kunt binnendringen. Het kan dus zijn dat je een hogere premie moet betalen op het moment dat dit niet in orde is.

More
articles